Vi på MiTek erbjuder ett komplett system för sammansättning av träkonstruktioner i trä till husfabrikanter och takstolsindustrin i Norden. Vårt produktutbud består bland annat av spikplåtar, byggbeslag och tillhörande pressutrustning för takstolsproduktion.

MiTek industries AB har sin tillverkning i Sverige och från vår produktionsenhet i Norra Småland levereras våra produkter inom Norden. Sortimentet är inriktat på bärande träkonstruktioner, såsom takstolar och bjälklag, men vi levererar även produkter för emballage och husgrunder.

Kompletta system för takstolsproduktion

Vårt systerföretag, Construction Software Center Europa AB (CSCE AB), utvecklar och säljer programvara för konstruktion av takstolar. Tillsammans erbjuder vi därmed ett komplett system för dig som kund.

Historik

Bolaget startades 1968 och är sedan 1990 ett dotterbolag till MiTek Inc. St. Louis, USA. Koncernen är världsledande när det gäller utveckling och tillverkning av spikplåt och programprodukter för trähusindustrin.

MiTek koncernen finns i samtliga världsdelar och finns representerade i ett 30-tal länder.

För mera information se : www.mii.com

Kvalitetstänk i hela organisationen och i våra produkter

MiTek är kvalitet!

Hela vår verksamhet präglas av ett enormt kvalitetstänkande något som genomsyrar hela vårt företag. Det handlar både om ett personligt bemötande av dig som kund, noggrannhet i materialval till våra produkter och val av leverantörer.

Hög produktkvalitet och leveranser i utlovad tid gör MiTek till en säker, flexibel och pålitlig leverantör. Företaget är sedan 1994 certifierat enligt ISO9001, och sedan 2018 är vi certifierade enligt den nya ISO9001-2015 standarden.

Ett brett produktutbud

Vi på MiTek tillverkar flera typer av spikplåtar, GNT-100S (1,0 mm) , MiTek TopW (1,3 mm) , GNT-150S (1,5 mm) samt GNT-150SK (1,5 mm). Dessa varianter finns i ett stort antal bredder och längder. Samtliga plåtar tillverkas i varmförzinkad stålplåt.

GNT-150SK är en kombinationsplåt där halva plåten har tänder för inpressning och den andra halvan har spikhål. Denna plåt är utmärkt för ihopmontering av takstolar som måste ske ute på byggarbetsplatsen, vilket kan orsakas av transportproblem med längder och höjder.

Alla våra produkter är CE-godkända för användning i Europa.

Vår produktionsenhet i Tranås är strategiskt placerad då det gäller att geografiskt på bästa sätt betjäna våra kunder i Skandinavien. Tillverkningen utförs med årlig kontroll av Rise (fd. SP) samt MPA Stuttgart (Tyskland) och av personal med mångårig erfarenhet och stor produktkännedom

Produkter som kompletterar

CE-märkta byggbeslag och spik

Förutom våra spikplåtar och programprodukter erbjuder vi även ett sortiment av byggbeslag och spik för byggbranschen. Byggbeslagen och spiken tillverkas i Sverige i moderna fabriker.

Dessa produkter är CE-märkta och ETA godkända. Producenterna är certifierade av RISE (fd SP).

Vi berättar gärna mer!

Ta kontakt med oss så kan vi diskutera vilka lösningar som passar just ditt behov.

Kontakta oss