Pressutrustning & spikplåtar skapar era produkter

MiTek producerar och marknadsför pressutrustning för takstolar, fackverksbalkar och sammanfogning av trädetaljer.
Vår maskinutrustning för takstolsproduktion tillverkas i Europa och kännetecknas av en kraftig konstruktion till ett mycket attraktivt pris och med mycket hög tillförlitlighet.

Kontakta oss så berättar vi mer
För takstolsproduktion

MK8C

För produktion av takstolar är MiTek’s hydrauliska C-press det givna valet.

MK8C har en väldigt flexibel och produktionsanpassad användning då vi erbjuder den med flera olika monteringssätt såsom:

  • driven portal
  • vägghängd arm eller
  • med balansarm

Vi har också möjligheter att göra viss anpassning av upphängningen för att passa er lokal på bästa sätt.

Denna utrustning säljs antingen som en lös pressenhet eller så väljer du som kund att köpa pressen tillsammans med en infästningsanordning, med eller utan montage.

Till MK8C takstolspress erbjuder vi också en range av tillbehör såsom pressbord med eller utan magnet, stålplattor för golvet och fästdetaljer för bord och C-press.

Ladda ner produktblad
Pressbord

Easy mag-lock

Till vårt system med C-pressar erbjuder vi robusta och stadiga pressbord.

Våra pressbord Easy mag-lock kan levereras med en permanentmagnet som låser bordet mot stålplattor på golvet, eller som lösa enheter utan magnetlåsning.

Finns i 2 olika storlekar 450*750 mm samt 450*920 mm.

Ladda ner produktblad
Manuell Posi-Joist press

Posi-Man

Denna takstolspress tillverkar parallella fackverksbalkar upp till en höjd av 550 mm vilket innebär att den med fördel kan användas tillsammans med våra Posi-Joist plåtdiagonaler med höjder från 8” upp till 16”. Den är även anpassad för träfackverk som sammanfogas med traditionella spikplåtar.

Posi-Man har ett hydrauliskt presshuvud som flyttas manuellt på kullagrade stödhjul. Detta gör den väldigt flexibel och enkel att använda för alla operatörer.

Vår pressutrustning är väldigt robust och tillförlitlig då den är helt mekanisk förutom hydrauliken i själva presshuvudet.

Bordslängder kan anpassas enligt era önskemål.

Ladda ner produktblad
Semiautomatisk Posi-Joist press

Strut runner SR15

På samma sätt som den manuella takstolspressen Posi-Man, tillverkar denna press parallella fackverksbalkar. Den kan med fördel användas tillsammans med våra Posi-Joist plåtdiagonaler med höjder från 8” upp till 16”, men den är även anpassad för träfackverk som sammanfogas med traditionella spikplåtar.

Presshöjden på Strut Runner SR15 begränsas enbart av pressplattans storlek som är imponerande 630 mm bred och 830 mm lång. Takstolspressen kan tillverkas med ett pressbord som är upp till 15 meter vilket är begränsningen på balklängden.

Pressens hydrauliska presshuvud, med en presskraft på enorma 50 ton, manövreras med en elektrisk drivning som även har ”tech-in” funktion. Detta innebär att man programmerar pressens styrsystem då man tillverkar den första balken och därefter kan pressen köras i automatläge. I automatläge kör takstolspressen själv och gör sin presscykel på inprogrammerade positioner längs balken.

Automatiken gör att operatören kan arbeta samtidigt som operatören plundrar och förbereder nästa balk som skall pressas.

Ladda ner produktblad